De här med bilar..

Ja, men en bil måste nästan vi alla ha.. Iallafall om man är små barns förälder och har körkort.
Jag är väldigt beroende av bil då jag har 40 minuter till och från jobbet så ca 80 minuter restid varje dag. Först ca 10 minuter (med bil, 35 minuter gång) till förskolan för att lämna barnen när förskolan öppnar, för att sedan skynda till mitt jobb och sen när jag väl slutar så ska man skynda sig för att hämta barnen på förskolan innan den stänger.. Då kan jag säga att jag inte riktigt har tiden att passa på massa busstider och hoppas på att jag inte missat den osv. Samtidigt ska man även ta sig från hållplatsen till t.ex förskolan eller jobbet. De tar ju också tid. Så JA - jag är väldigt beroende av bil..
 
Och nu när jag förklarat det - så kan jag meddela er att under våren så gick bilen såklart sönder. Kamremmen va av! Så vi bogserade hem den. Ja det är en GOLF. Inte spritt ny, men inte heller sådär super gammal.. Vi köpte den Hösten förra året, så vi hade väl kanske haft den ett halvår eller nåt.
 
Jaja, min karl är ändå en kille som har koll på bilar, och han brukar mecka, så han beställde delar. Men bilen startade ändå inte fast remmen var bytt och den va nollställd. Då tog vi isär motorn. Två ventiler hade blivit krökta, så vi bytte allt och så satte vi ihop motorn igen. Den startade.. men blev supervarm fort och gasen la av.. Vi har provat nollställa gas och allt möjligt - tillsammans med en golf kunnig bekant.. Men än idag står den där Golfen i våran carport i väntan på att få börja fungera. Vi har lånat bilar och i Maj köpte karln en ny bil. En nyare Audi. Vi orkade inte hålla på varje kväll med den där golfen. Vi har liksom 2 småbarn också som behöver tas hand om.
 
Nu börjar man ju fundera starkt på om man skulle lämna in den. De är säkert ett super enkelt jobb för någon som har rätt utbildning och erfarenhet. Vi kanske kan få den att fungera utan att lyfta ett finger. Bara betala någon annan för arbetet! Det skulle vara skönt faktiskt. Så har vi 2 fungerande bilar eller om man säljer den sen. Vilket som så skulle de ju kännas tusen gånger bättre än att bara se den stå där. De blir ju svårt att ta den till en verkstad eftersom den inte går att köra, men ändå skulle de va grymt bra att få den till t.ex Vw haninge för sambon jobbar där i Stockholmstrakterna. Dom lär ju också kunna sin sak när det är en Volkswagen vi har. Det skulle ju kännas tryggt.

 
 
    Min profilbild
    (Om mig : Klicka på ★ bild)