Who doesn't want the perfect hair - Facts and myths about hair

Det här med hår. Vem vill inte ha det perfekta hårsvallet? Jag har hört tusentals olika saker som är bra för hår, som inte är bra för hår, vad man ska göra och vad man inte ska göra.
 
Så här är det:
Alla kan inte få långt perfekt hår. Många får leva med kort hår. Som tur är så finns de ju hårförlängning. Men de kanske man inte vill ha.. Jag ska faktiskt skriva ett inlägg i framtiden om just hårförlängningar.
Men nu ska jag skriva om hårets fakta och myter.
 
Reklamer med hårprodukter kan vara sanna, men de kan också vara ren lögn. A l l a  kan inte få långt hår helt enkelt. Och så är de bara. Reklam gör man ju för att få produkter att sälja bra. Jag själv kan bli osäker på vilka produkter som verkligen funkar. och enda sättet att få svar på det är att testa olika produkter, för att se om de passar just mig och mitt hår..
 

Det skiljer inte så mycket på hårväxterna mellan oss människor. Men har man färgat håret och är nöjd så känns det som att håret växer fort som sjutton, för efter någon vecka börjar utväxten att synas. Vilket gör att håret ser slitet och ovårdat ut. Men om man vårdar sitt hår noga och försöker spara ut det och få långt hår, så kan det kännas som att det tar en evighet för håret att växa. Men det är ingen större skillnad! :)
Jag vill ha långt hår, många säger att jag har fått super långt hår, men jag själv är missnöjd och tycker att de är kort och att de inte växer något. Men min utväxt haft bara blivit värre och värre.
 
Och det märker vi ju genom att vissa har tunnare hår, medan andra kan ha väldigt tjockt hår.
Jag har haft riktigt tjockt hår i mina dagar, men på sista tiden så har jag fått tunnare och tunnare hår. Jag tappar väldigt mycket hår nu för tiden.
 
Skadat hår måste man klippa bort. Det går inte att reparera. Så har dina toppar börjat klyva sig så är de bara att klippa av de. Det är inte snyggt heller. Man kan göra en liten tillfällig fix, så håret inte ser så risigt ut, men man måste ändå klippa bort de skadade håret innan det blir för skadat.
Jag har skadat hår. Mina toppar klyver sig alldeles för ofta och mitt hår ser bara spretigt och ruffsigt ut. Det är verkligen ett trollhår. Speciellt topparna, men jag har också massor av sån där "bebis"hår som sticker upp lite här och där.
 
Man kan ändå göra något åt strukturen och kvaliten på håret. Det handlar bara om att ta hand om det och inte slita de. Så undvik värmeverktyg och duscha det inte för ofta.
 
Därför har vissa lättare att spara till längre hår. Men det handlar även om gener..
 
Vad har ni för hår? och vad använder ni för produkter?
Jag tar hand om mitt hår genom att köra balsammetoden och använda kokosolja. :) Det fungerar utmärkt. Jag har även sluta färga håret. Jag använder ett mildare toningsskum istället. Vilket funkar det med. Använder inga stylingprodukter, jag kan ha i argan olja för att få lite ordning på håret på ett lite skonsammare sätt.
 

Balsammetoden är något jag verkligen kan rekommendera!
Det fungerar bättre än man tror.

 


/ Love MissLie ♥
    Min profilbild
    (Om mig : Klicka på ★ bild)