Något jag behöver få ur mig - När ni tror att vi inte ser, så ser vi mer än du tror..

Först och främst - Ni som är gravida, ni som haft svårt att bli gravida, ni som rökt men slutat, ni som inte gör detta - Ta inte åt er! Absolut inte! Det här är absolut inte riktigt mot någon eller några specifika personer.. Så med de sagt..
 

Idag satt jag och pratade med några kolleger. De fick mig att tänka! Inte bara en gång, utan hela 5 gånger kring detta ämne! Och jag blev faktiskt lite upprörd..
 
Det som pratades om var hur man ser gravida människor står och suger i sig röken från cigarett efter cigarett utan att ens tveka på att stå där och blossa! Det jag känner är - Det är fan sant!
Visst det är kanske svårt att sluta röka - ungefär som att sluta äta godis eller snusa.. Men är man gravid, är man rädd om sitt barn, vill man ha detta barn och om man vill ha ett friskt barn - Varför står man där och suger i sig röken från ciggen?! Är det viktigare än ditt barn?! På riktigt.. Isåfall kanske man inte ska vara gravid. Man kanske ska vänta några år till.. Tills man är redo att offra dessa dödande pinnar för att få vara gravid och få ett friskt barn! 🚬
 
När jag tänkte efter så finns det folk i de områden jag bott i under min livstid, som är / har varit gravida - som haft missfall eller annan problematik, som kanske mist ett eller flera foster, men man ändå fortsatt försöka för man mer än gärna vill ha barn! Och när man väl blir gravid igen - när man går där och oroar sig som tusan över att nåt ska gå fel.. igen - När man bara vill barnet väl - Är de då lämpligt att ställa sig / gå ut och röka?! Det kan ju vara en orsak till att nåt kan gå fel..
 
Jag är absolut ingen läkare eller nåt, men en av de första sakerna man får veta är ju att man ska sluta röka, för barnets bästa!
 
Ni kanske kämpar - en del av er kanske kämpar hur mycket som helst, men de går bara inte - men de finns de som skiter i de.. Som vägrar sluta! Tyvärr..
Och en sak - Jag menar absolut inte att ni som röker som gravida kommer bli dåliga mammor - VERKLIGEN INTE! Ni kan bli lika bra mammor som vem som helst.. Så misstolka inte detta inlägg, tack!
 
 
 
    Min profilbild
    (Om mig : Klicka på ★ bild)