Balsammetoden - Hur går det till? Vad kan man använda?

Nu tänkte jag berätta för er hur balsammetoden går till. Jag har länge hört talas om det, men tänkt att de låter knäppt. De skulle jag aldrig få för mig att testa, men så för några månader sedan var mitt hår så torrt och slitet, jag började leta efter bra oljor och sånt för håret, men de hjälpte inte och de blev bara kostsamt. Så efter mycket letande efter bra metoder, så bestämde jag mig för att testa den såkallade balsammetoden.
 
Mitt hår då: Kluvna hårtoppar, slitet hår, spretigt hår, såg ofräsht ut..
Mitt hår idag: Mitt hår kan ibland se ofräsht ut om jag inte borstar det, men annars är det helt okej.
 
Vill du testa balsammetoden? Fortsätt läsa..


Steg 1: Sista tvätten
Sista tvätten går ut på att man ska tvätta håret 2 gånger med ett sista tvätten shampo. Det är alltså ett shampo som innehåller sulfater - inte silikoner, mineraloljor eller liknande. Här är en lista på godkända produkter.
Du tvättar alltså håret ordentligt med ett av dessa shampon, noga i hårbotten. Sköljer ur shampot noga och gör om samma procedur igen. Massera in shampot i hårbotten för att verkligen göra rent på djupet. Var extra noga med sista tvätten om du haft i stylingprodukter.
 
Steg 2: Applicera balsam
Efter din sista tvätt har du i ditt balsam i håret. Ett tips är att rulla ihop håret till en liten bulle mitt på huvudet, medan de verkar. Här är en lista på godkända produkter.
Låt balsamet verka i några minuter.
 
Nästa gång du duschar så hoppar du över steg 1. Du applicerar alltså bara balsamet.

Om man vill så kan man ha balsam i hårbotten för att få den ren, och ha en hårinpackning i topparna. Vilket gör att topparna kan få den behandling den behöver. Här är en lista på godkända produkter.
 
I början kan man behöva duscha håret 2-3 gånger i veckan, men när håret börjat vänja sig och producerar mindre talg så kan de räcka med att tvätta håret 1 gång i veckan. Det gör jag! :) Det bästa är att tvätta håret så lite som möjligt. Det mår som bäst då.

Man kan använda sig av torrshampo om man behöver det. Här är en lista på godkända produkter.
 
Tänk även på att du inte kan använda vilka stylingprodukter som helst sedan. De ska vara produkter som går bort med bara balsamet. Hitta olika tips och trix och listor på denna blogg.
 
Tips!
Torka aldrig håret med värme. Gnugga heller inte håret med handduk. Bästa sättet att torka håret på utan att förstöra det är att krama ut det med handduken.
 
TIPS!
Jag brukar ha kokosolja i håret några timmar innan jag ska duscha håret. Det ger håret fukt och näring som håret kan behöva för att inte bli torrt. Här är en lista på godkända oljor.
Man kan även använda andra oljor, men jag har provat kokosolja och det är den absolut bästa för min del! Man masserar in det ända i hårbotten. OCH detta går självklart bort av balsamet du tvättar håret med. :)
 

Uppdaterat: Jag har köpt ricinolja och arganolja, som jag ska testa i håret. Återkommer med resultatet!


 
 
 
    Min profilbild
    (Om mig : Klicka på ★ bild)