Balsammetoden - Hur går det till? Vad kan man använda?

Nu tänkte jag berätta för er hur balsammetoden går till. Jag har länge hört talas om det, men tänkt att de låter knäppt. De skulle jag aldrig få för mig att testa, men så för några månader sedan var mitt hår så torrt och slitet, jag började leta efter bra oljor och sånt för håret, men de hjälpte inte och de blev bara kostsamt. Så efter mycket letande efter bra metoder, så bestämde jag mig för att testa den såkallade balsammetoden.
 
Mitt hår då: Kluvna hårtoppar, slitet hår, spretigt hår, såg ofräsht ut..
Mitt hår idag: Mitt hår kan ibland se ofräsht ut om jag inte borstar det, men annars är det helt okej.
 
Vill du testa balsammetoden? Fortsätt läsa..


Steg 1: Sista tvätten
Sista tvätten går ut på att man ska tvätta håret 2 gånger med ett sista tvätten shampo. Det är alltså ett shampo som innehåller sulfater - inte silikoner, mineraloljor eller liknande. Här är en lista på godkända produkter.
Du tvättar alltså håret ordentligt med ett av dessa shampon, noga i hårbotten. Sköljer ur shampot noga och gör om samma procedur igen. Massera in shampot i hårbotten för att verkligen göra rent på djupet. Var extra noga med sista tvätten om du haft i stylingprodukter.
 
Steg 2: Applicera balsam
Efter din sista tvätt har du i ditt balsam i håret. Ett tips är att rulla ihop håret till en liten bulle mitt på huvudet, medan de verkar. Här är en lista på godkända produkter.
Låt balsamet verka i några minuter.
 
Nästa gång du duschar så hoppar du över steg 1. Du applicerar alltså bara balsamet.

Om man vill så kan man ha balsam i hårbotten för att få den ren, och ha en hårinpackning i topparna. Vilket gör att topparna kan få den behandling den behöver. Här är en lista på godkända produkter.
 
I början kan man behöva duscha håret 2-3 gånger i veckan, men när håret börjat vänja sig och producerar mindre talg så kan de räcka med att tvätta håret 1 gång i veckan. Det gör jag! :) Det bästa är att tvätta håret så lite som möjligt. Det mår som bäst då.

Man kan använda sig av torrshampo om man behöver det. Här är en lista på godkända produkter.
 
Tänk även på att du inte kan använda vilka stylingprodukter som helst sedan. De ska vara produkter som går bort med bara balsamet. Hitta olika tips och trix och listor på denna blogg.
 
Tips!
Torka aldrig håret med värme. Gnugga heller inte håret med handduk. Bästa sättet att torka håret på utan att förstöra det är att krama ut det med handduken.
 
TIPS!
Jag brukar ha kokosolja i håret några timmar innan jag ska duscha håret. Det ger håret fukt och näring som håret kan behöva för att inte bli torrt. Här är en lista på godkända oljor.
Man kan även använda andra oljor, men jag har provat kokosolja och det är den absolut bästa för min del! Man masserar in det ända i hårbotten. OCH detta går självklart bort av balsamet du tvättar håret med. :)
 

Uppdaterat: Jag har köpt ricinolja och arganolja, som jag ska testa i håret. Återkommer med resultatet!


 
 
 


/ Love MissLie ♥

Little baby, you are so freakin' cute!

Hallå i stugan..
 
Vilken riktig slapparhelg.
Igår var vi till Hvik och hälsade på min syster och hennes karl. och så fick jag träffa lilla bebisen. Så sööt! Och så liten.. Stolt moster! :) hihi.
Fick med lite bilder, men vill inte lägga upp de här. tyvärr.
 

Hälsade även på pappilapsen och lilla Melvin. Så söt. Så busig. Han har blivit så stor. Haha. Goos!
 
Kom hem vid kvart i nio, fast då handlade vi lite. Sen hem och åt.
Fick lite julklappar igår av syster o hennes karl, och de fick lite julklappar av oss. :)
 
Sen idag så har jag inte gjort mkt. Legat och slöat, men när babe drog till garaget, så röjde jag undan lite här hemma, diskade och så tände jag lite ljus och sitter i soffan nu. Ska kanske starta en film. Funderar starkt på Grinchen asså. Haha! Älskar den filmen.. Ett måste varje år - som den där grevinnan och betjänten på nyår.
 
Jobb imorgon, men jag börjar ganska sent ändå, så de är okej. Sen ska jag hjälpa babe att hämta virke, sen ska vi till kappahl. Jag behöver jeans leggings. Hatar dessa knappar på jeansen. Hoppas på att de har rea bara. :)
 
Sen jobb tisdag, men då börjar jag kl. 6.15. puuh. haha. då öppnar jag, men de är mysigt, så de gör inge ;)
 
Hoppas ni har de bra. att ni mår bra.
Vad har ni för planer på nyårsafton? :)


/ Love MissLie ♥

I just love this long dresses

Hitta sjukt snygga långklänningar som jag bara vill ha!
Tyvärr så kostar de lite för mycket för min del - de är inte dyra - men de är en summa pengar som jag inte har just nu, men jag antar att andra får njuta av dessa skönheter. Är du en av dom kanske?!
 
 


/ Love MissLie ♥

Lie recenserar: Illuminating face primer

 
Hej alla fina människor!
Här kommer en liten recension på produkt jag testat.
Hoppas ni gillar det!
 
Primer som minimerar porerna.
Jag ville testa om detta verkligen fungerade. Jag behöver en primer som passar mig, men har inte hittat den ännu.
Prime It illuminating Face Primer gör att dina porer minimeras, likaså uppkomsten av fina linjer och rynkor. Hyn blir vackert matt och efterföljande makeup fäster felfritt.
Den var lååååångt under mina förhoppningar. Den luktar gott, men den är inte alls någon bra primer. Jag kommer att använda slut på denna och se om jag kanske gillar den bättre med tiden. Men just nu så gillar jag den inte speciellt mycket. Det är precis som en lotion som luktar gott.
Både ja och nej - Gillar förpackningen, storleken, doften och konsistensen. Men den ger dålig grund.
 

Denna produkt får 2 av 5 läppstift.
 Emoji Emoji

 
 
 
 


/ Love MissLie ♥
    Min profilbild
    (Om mig : Klicka på ★ bild)